SVT:s chefer försvarar sina i allmänhet vulgära underhållningsprogram med att de ska fungera som lägereldar, framför vilka svenska folket ska mötas och förenas. Igår hörde jag även Fredrik Önnevall, SVT-underhållaren som dömts för människosmuggling, flera gånger framställa Melodifestivalen, Mellot, som en samling framför lägerelden. Enligt min mening är det en osanning och enbart ett svepskäl för att locka allmänheten att ibland se på SVT:s politiskt tillrättalagda nyhetsprogram. Den politiska kontrollen över folket är nämligen prio ett! Dessa nöjesbrasor ska SVT inte alls syssla med – privata tevekanaler kan lika gärna sköta grillningen av brända korvar. Att snacka om ”Lägerelden” är bara en efterhandskonstruktion. Genom beskattning ska svenska folket tvingas köpa en av staten stöttad bild av Sverige.

Dessutom fungerar de ideliga brasaftnarna som verktyg för att rusta ned den svenska kulturen till trivialiteter och rent strunt. Högstämda ord om kulturell elegans faller platt till marken. I sörjan framträder Mellot. Det vi möter är slappsnack, flash, trams, tillrättalagt flås, glitter, usla skämt, svordomar och massor av andra vulgariteter. Allt bäddas in av eviga kändisar samt deras familjer, släktingar och vänner – varje kväll återkommer personer som flabbat eller sportat långt från grilloset vid brasan. Och detta sänder SVT bara för att få publiken att emellanåt lyssna på den vanliga åsiktspolitiken med vänsterinriktning. Lägerelden är inget annat än ett sötsliskigt flugpapper, som av chefer på SVT liknas vid möten framför elden.

Jag säger som Mellots döddansare. Vi har ett resultat: rena skiten som ska luras på svenska folket. På så vis gläds SVT:s politiker. Fy fasen! Låt de privata tevebolagen sköta detta strunt.

Torsten Sandström

Please follow and like us: