Ja, så är skvalet igång igen. Mediesverige går på semester till Visby. Samma gamla ”nyheter” upprepas för ett svenskt folk som är mer intresserat av EM-fotboll. Det gäller alltså inte att lokalisera nationens problem, som sannerligen är många. Utan snarast att dölja dem i dimmor av uttjatade argument som mest påminner om drömmar. En politisk enighet som är påfallande stor presentas för publiken som att nya grepp ska tas (genom återanvändning av gamla).

Politiker och journalister kör tillsammans. För den offentliga sektorn är jippot kostsamt. Massor av statliga och kommunala tjänstemän flyger till Visby för att dricka rosévin. Men inte blir myndighetssverige bättre, enbart mer enkelriktat och dyrbarare för skattebetalarna. Själva problemet med byråkratins omfattande problem är nämligen tabu. Färdriktningen är solklar, nya myndigheter och mer tjänstemän. En spiral som är en vår nations mest förödande.

På så vis är PK-dalen ett bevis på det svenska samhällets politiska sjuka. Viktiga reformer döljs genom dimmor av strunt. Som vanligt råder som sagt tabu. Ingen uppsatt politiker vågar säga att kungen är naken. Givetvis inte heller medierna som får en vecka av billiga reportage som få är intresserade av. PK-dalen är en skapelse av mediesamhället som visar dess omfattande problem.

Så gör en god gärning: lägg ned skräpet!

Torsten Sandström

Please follow and like us: