Alexandra Pascalidou släpps fram i DN den 26/5 för att presentar ett tal av statsminister Kristersson på en sk bokfestival i Rinkeby. Hon menar att han är tyst om det gemensamhetsbudskap som hon kräver. Därför säger hon:

Istället lämnar han oss med en känsla av uppgivenhet.

Man brukar tala om hur fan läser lagen. Här en variant av DN och Pascalidou. Man låter en kommunist anmäla statsministern. I vilket syfte? Jo, DN vet vilka ord en kommunist kommer att fälla. Alla i den riktning som DN tydligt propagerar för.

Hur lågt kan DN falla egentligen? Tidningen skryter om att man verkar för ”en upplyst värld”. I själva verket agerar tidningen som de trollfabriker man annars jagar på högerkanten i politiken. Det är tyvärr inte alla läsare som vet vad Pascalidou står för politiskt. Hon är ju en av mediesamhällets många vänsteränglar. Även de företag som kallas public service – SR och SVT – anlitar därför henne flitigt. Inget slår en kändis -iklädd senaste modet och sminkad upp till öronen. Särskilt om personen predikar Karl Marx budskap från 1800-talet.

Torsten Sandström

Please follow and like us: