Det sk Klimatrådet och det sk Finanspolitiska råder framstår som två socialdemokratiska legosoldats-organisationer för S-partiets politik. Under sosseregeringar ligger man lågt och framför bara mild kritik. Men under den nuvarande ministären blir den förda politiken närmast helt fel. Båda organisationer leds av trogna sossar. Så det är his/her masters voice vi tvingas höra. År efter år.

I veckan var finansiella vänsterrådets ordförande Lars Heikensten till och med ute och drev klimatpolitik! Regeringens politik sågades förstås. I såväl regeringsställning som opposition fungerar dessa sk råd till sossarnas fördel. Och en tandlös opposition duckar och ser fånig ut.

Jag menar att de måste slopas. Staten ska inte stötta organisationer med politiska funktioner. För detta finns regering och riskdag. Kritiska synpunkter förväntas enskilda samt medierna framföra. Tyvärr är svenska medier överlastade med vänstersympatisörer. Så det räcker med det sosse-tugg som demokratin ändå serverar. Särskilt stöd till officiella kritiker blir inte en garanti för kloka synpunkter. Däremot en öppning för ytterligare vänsterorganisationer att framföra åsikter som är förankrade vänsterns korporativa ideal.

I sovjetsamhället fanns en uppsjö med riggade organisationer som hade till uppgift att stödja politbyråns strategi. Även under Hitler och Mussolini riggades samhällets organisation och rader av spjutspetsogainsationer med utvalda aktörer användes som megafoner för diktaturens ledare. De sades representera olika grupper av folket och gjorde offentliga val betydelselösa. Medborgarna förlorade sin maktställning och förvandlades till en skock rädda ja-sägare. Alla vet hur resultaten blev.

Sverige ska vara en demokrati. Där ska staten inte vänslas med särskilda grupper av utvalda och ge dem plats på mediala plattformar. Men i vårt land har sossarna inte kunnat hålla fingrarna från syltburken. Partiets olika satelliter har getts stöd i lagstiftning och pengar från det offentliga i olika former. Dessutom tillåts staten annonsera i dagspressen och genom skattebetalarnas pengar stödja initiativ som den politiska eliten gillar. För att inte tala om alla miljarder som skänks till SR/SVT för att hålla det mediala samtalet politiskt korrekt.

I dåligt ekonomiska tider finns särskild anledning till att spara på statliga pengar till farliga politiska initiativ. Men i vårt land byggs genom offentligt stöd ett skuggsamhälle där särskilt utvalda personer avlönas för att driva en smygpolitik, som i själva verket fungerar som en basun för vänstern. Medborgarna förvillas tro att de handplockade apostlarna är neutrala. I själva verket är de legosoldater för vänsters dogmer. De upprepar husbondens krav.

Snart är Sverige politiskt infekterat från topp till tå på detta raffinerade vis. Det har skett via en medveten strategi. Enligt min mening ger detta inte en bild av en nation under frihet och öppenhet.

Torsten Sandström

Please follow and like us: