Det ena spektaklet inom medierna öppnar för det andra. Nu är EU-kommissionen missnöjd och klagar medialt. Man rasar över att EU:s flagga inte visats vid Mellofestivalen i Malmö. Kommissionen kritiserar Eurovisionarrangörens (EBU:s) beslut att stoppa alla flaggor förutom deltagarländernas vid lördagens final. EBU:s förbud kom alltså även att gälla EU-flaggan.

För det första är EBU (European Broadcasting Union) en organisation som samlar fler länder än EU, dvs sammanlagt 56. Flera av dessa är inte medlemmar i EU, exv Storbrittanien, Norge och Schweiz. För det andra är Mellot en tävling mellan nationer, inte internationella organisationer som EU. För det tredje vill EBU undvika politiska ställningstaganden, vilket EU tyvärr i högsta grad är. Så EU agerar ologiskt och fel.

Men unionen är fanatiskt upptagen av sin egen påstådda storhet. Och rädd för att den ska ifrågasättas. Det finns nämligen uppenbara skäl till det senare. Många demokratiska stater är ju inte med i EU! Dessutom blåser det en stark anti-EU-vind – från höger! – över Europa just nu, inför sommarens val till låtsasparlamentet.

EBU handlar alltså helt korrekt och EU korkat. En reaktion värdig pampar av betong. Men det är som sagt ett tecken på ett förvuxet EU. EU-eliten saknar kontakt med verkligheten. Man bygger sitt eget dubbelsamhälle mitt i Europa. Det sker med näbbar och klor.

Som kritiker av EU:s utveckling från en bra handelssamverkan är jag förstås nöjd över detta självmål från EU:s sida. och detta bara en månad före valet! Det visar just hur en federal hydra vill göra anspråk på hela den europeiska kontinenten och kulturen. Och man gör det till och med i en politisk skitsak, dvs i en fråga om EU:s flagga.

Därför uppmanar jag igen alla läsare att rösta i junivalet så att EU bantas åter till en organisationen handel och fria transporter inom Europa. Såvitt jag kan bedöma är Medborgerlig samling vårt bästa val!

Torsten Sandström

EU
Please follow and like us: