Terrordådet mot civila israeler och Israels motanfall har kommit att klargöra vilka politiker som är för demokrati och västerländsk typ av civilisation samt vilka som godtar Hamas religiöst grundade envälde, baserat på terror och förtryck.

Rader av politiker som länge simmat under radarn och dolt sina åsikter har nu visat sina kort. Jag tänker främst på sossarnas ledning – särskilt förre statsministern, Magdalena Andersson, som försvarar Jamal El-Haj. Men även rader av andra koryféer som länge spelat under täcket med palestinier som stödjer Hamas terror. Också klimathelgonet Greta Tunberg har ropat stöd åt Hamas och därför blivit persona non greta i västvärldens demokratier vilka fått sig en tankeställare över hennes framtid som frälsare. Till saken hör att även den twittrande storsnackaren Annika Strandhäll – nu S-kvinnornas ordförande! – har hamnat med tungan i kläm. Och i samma läge befinner sig dessutom en massa löst folk, som den så kallade kroppskonstnären Wolter. Hon kilar på i pappans vänsterspår och är ett av många namn från rubrikerna.

Det vi hör och ser är faktiskt goda nyheter att vänsterns företrädare visar sin rätta ull. Utan att erkänna det stöder man terrorns Hamas. Statstelevisionen, som noga rapporterat om palestinamobben som hånat Kristersson i Göteborg, mörkar det faktum att Strandhäll hoppat på Kristersson för hans svar. Journalisterna på SVT vet precis vilka nyheter som skadar den egna ideologin, varför man förstås kniper käft om Strandhälls dårskaper.

Mitt budskap är att hemska händelser i Gaza faktiskt kan få positiva verkningar. Vänsterns försvar av Hamas i inlindade former avslöjar deras syn på Hams terror samt vilka personer de väljer som ledare eller annars hyllar. Förvisso har den israeliska staten påtagliga politiska problem. Ständig och ny ockupation av palestiniers mark är en ondska. Men trots allt är israeliska folket en tydlig vän av folkstyre, humanism och vetenskap. Medan Hamas är en auktoritär, muslimsk terrororganisation som hyllar ett heligt krig på liv och död.

I Hamas famn har det nu blivit klart var svenska vänsterledare hamnat. Det är utmärkt. Även om svenska medier gör sitt bästa för att dölja syndarna.

Torsten Sandström

Please follow and like us: