Den röda megafonen skriar som vanligt. Wikimedia.

Sydsvenskan, Bonniers eget organ för Skåne, är lika vänsterpopulistisk som DN i Stockholm. Vad sägs om följande rubrik?

Insändare Öppet brev till statsministern:

Ni borde agerat för länge sedan mot morden

Sydsvenskan väljer alltså att publicera en insändare som kritiserar den nya regering som bara suttit vid makten i omkring ett år. Man anklagar Kristerssons ministär för långvarig passivitet (märk orden ”länge sedan”). I min värld betyder orden en försening på minst ett år. Alltså något som borde ha skett under den följd av åtta år med sossestyre.

Att en brevskrivare från folket (om insändaren inte är fejkad på redaktionen) saknar begrepp om tid och rum förstår jag. Men tidningens journalister borde sannerligen veta bättre. Man utnyttjar alltså en chans att utan grund kasta skit på regeringen. Insändaren borde således ha publicerats med hänvisning till Stefan Löfven och Magdalena Andersson som tillsammans visat stor passivitet i åtta år. Sossarna försökte inte ens stoppa massinvandringen 2018! Här finns faktiskt grunden till dagens klanvåld.

Så infamt agerar bara en skittidning. Sydsvenskan lever upp till denna beteckning. Det skrivs en del om att svenska medier lever i ett svårt ekonomiskt klimat då annonsering alltoftare ske över nätet. Sydsvenska uppbär presstöd från staten för sina ogärningar. Enligt min åsikt skadar det föga om blaskor läggs ned. De fyller ändå inte sin faktiska samhällsuppgift. De bedriver propaganda.

Tyvärr är sanningen att det får presstöd för att sysselsätta vänsterns journalister, som annars riskerar arbetslöshet. Många märkliga statsbidrag finns i vårt land. Frågan är om inte presstöd det mest motbjudande.

Torsten Sandström

bloggare utan statligt bidrag

Please follow and like us: