Mp vill som bekant ha två språkrör, en man och en kvinna. Detta är ännu en extrem gest, nu om existensen av könsskillnader i ett parti där många medlemmar menar att kön inte finns. Ja, politik har många konstiga sidor.

När Per Bolund avgått ska med andra ord valberedningen välja en kandidat av manligt kön som ska kunna driva partiet vidare tillsammans med den kvinnliga motsvarigheten, Märta Stenevi. Valberedningen utser då, efter långa funderingar, Daniel Helldén. Om beredningen frågat Stenevi vet ingen. Men när beredningens beslut blir känt vill inte ”lilla Märta” ställa upp på en pressträff tillsammans med Daniel. Detta skedde igår em, dvs den 19/10.

Alla inser att det vanliga kaoset därför utbryter inom Mp, dvs talibanernas rörelse i Sverige, precis som brukligt är i Afghanistan. Vem ska bestämma över valet av manligt språkrör? Valberedningen eller Stenevi?

Enligt normala spelregler borde en missnöjd Stenevi ställa sin plats till förfogande. Jag tror inte att hon kommer att göra det. Hon anklagas av partivänner för härskarfasoner på Mp:kansli. Hela hennes framtoning är stöddig och blicken lyser av partikämpens intensiva förakt. Men vem vet?

Min förhoppning är bara att ett långvarigt bråk sliter Mp sönder och samman. Historien visar nämligen att Mp är ett part som i grunden skadat Sverige under åtta års tid tillsammans med sossarna i regeringen – en allians som bara berott på S-partiets eviga vilja att oavsett följderna styra Sverige. Partiet har excellerat beträffande nedlagda kärnkraftverk och höjda pålagor på el och drivmedel. Under Mp:s regeringstid har myndigheter fyllts med tjänstemän i rollen ivriga klimataktivister. Svenska folket tycks ha fått nog av denna talibanism.

Stenevi kan kanske hjälpa till med det enda förnuftiga skeendet avseende Mp för nationens del. Det vill säga att splittra partiet och minska dess väljarstöd, för att på så vis motverka eventuellt fortsatta allianser med S-partiet. För sossarna är de verklighetsfrämmande och farliga partierna Mp, V och C viktiga brickor i det framtida politiska spelet.

Så mera internt Mp-bråk bara!

Torsten Sandström

Please follow and like us: