I en hovrättsdom häromdagen döms två killar som har rånat andra män som de stämt träff med via en dejtingapp för homosexuella. Domarna är på fängelse i fem år och åtta-tio månader. Brotten är bland annat grovt rån och övergrepp i rättssak. De två männen utvisas även från Sverige med förbud att återvända i tio år.

Jag kan godta att nästan sex år fängelse för ett så förslaget och vidrigt brott. Det måste råda livsfara för brottsoffret. Däremot är det fel i lagstiftningen om en begränsning till tio år utvisning ska gälla! Människor som invandrat och i väntan på medborgarskap och begår så vidriga brott ska permanent förlora rätten att återvända till Sverige. Någon rätt att vistas i vårt land kan inte ens gälla i framtiden.

Det vi ser är den vänsterliberala statens vacklan och svårighet att sätta ned foten. Man kan tala om en synnerligen missriktad snällism. Den ger signalen till brottslingar att samhället är räddhågset och kraftlöst. Inte undra på att brottsligheten frodas i vårt land.

Torsten Sandström

Please follow and like us: