Som någon kanske minns var Ture Sventon på sin tid bekymrad över brottslighetens framfart. Redan då hade den internationella förgreningar. Faktiskt även på den rätta sidan genom Sventons biträde och medhjälpare Omar. Den stora fienden hette Ville vessla. Om han egentligen hette något annat (som dagens anonyma skurkar i medierna) vet jag inte. Men förmodligen.

Nu till saken. Idag finns det massor med vesslor. Många begår dödliga brott och styrs av invandrarnas klaner. Detta är väl bekant. Ett självförvållat problem av svenska politiker.

Det finns tyvärr alltså rader av vesslor inom kåren av politiker, myndighetsföreträdare och medier. Dvs personer som inte själva begår brott, men som genom sina åtgärder eller passivitet de facto verkar för brottslighet. Vad sägs om ett uttalande från Fryshusets VD,Johan Oljeqvist. En man med rader av politiskt korrekta uppdrag med riktning åt vänster. Han är nu verksam inom en organisation som göds med skattepengar:

”Bara Sverige och diktaturer bygger fängelser”

VD:n tillhör den troende vänster som menar att förebyggande åtgärder räcker för att stoppa brottsligheten. Vi har nu under åtta års tid sett denna vänster vid makten. Och vad har hänt? Våldsbrottligheten har skenat. Och när nu en ny regering börjar angripa brottsligheten med tuffare regler och fler anstalter då fortsätter denna vänsterapostel från Fryshuset sin predikan. Att han dessutom vränger verkligheten gör att organisationen Fryshuset direkt borde förlora sina offentliga bidrag i väntan på en ny chef. Självklar är det inte bara Sverige som bygger fängelser. Men vårt land har ett mycket stort uppdämt behov av fängelser efter – som sagt – åtta år av sossestyre.

Det är inte så att jag idylliserar fängelser. Men frihetsinskränkningar behövs tyvärr. Och d et svenska anstaltssystemet är kraftigt eftersatt efter år av sossetänk om dels att brott är samhällets fel, dels att enda vägen är bidrag och socialarbetare som ska göra att unga integreras. Vänsterns har inte förstått att en storskalig invandring per definition skapar 2-3% brottslighet. Bara på senaste tio åren har 1 miljon nyanlända flyttat in till ett samhälle utan integration. Bara bidrag, inga låglönejobb, ty det har LO bestämt, men i praktiken rader av svartjobb … Det är således politikerna som skapat ett ökat behov av fängelser!

Att det är SvD som ger spaltplats åt Johan Oljeqvist – denna nutidens Ville Vessla – säger en hel del om vänsterns makt i Sverige. Hur ska nationen kunna komma till rätta med brottsligheten med dessa rader av femtekolonnare inom politiken, medierna och rader av intresseorganisationer?

Torsten Sandström

Please follow and like us: