Så här förklarar en av sydsvenska Sydsvenskans vänsterskribenter Magdalena Andersson opinionssiffror:

Olle Lönnaeus
Magdalena Anderssons kanonsiffror beror på väljarnas misstro mot Kristersson

Som vanligt presenterar Sydsvenskans Lönneus, tidningens vänsterideolog, bara en del av sanningen. Det är fullt klart att den nya regeringen haft påtagliga svårigheter, delvis av en karaktär som rör att starta ett samarbete mellan 3-4 politiska partier.

Däremot ser inte Lönneus mediernas roll i sammanhanget. Det vill han inte göra, ty bilden blir då att press, radio och teve såväl före som efter regeringsskiftet kraftigt backat upp Socialdemokratin och deras gäng västerut. Under åtta år ha S-partiet fått ett medialt stöd trots att det varit fråga om vanstyre, på så vis att man inte ens försökt lösa nationens många strukturfrågor. Och efter regeringsskiftet – då de nytillträdande ministrarna ställs inför rader av bekymmer som sossarna lämnat över – har medierna fortsatt att skälla på Kristersson för att han regerar med TIDÖ. Knappaste en enda journalist har jag hört ställa frågor till Magdalena Andersson om vad hennes parti gjort under de flydda åtta (8!) åren!

Varför har man inte undrat över S-partiets passivitet rörande invandring, integration och den följande kriminaliteten? Varför har man inte klagat över nedlagda kärnkraftverk? Varför har journalister – med superhöga tankar om sig själva – inte ens frågat varför S-regeringen inte närmat sig NATO redan 2014, för att i stället vänta till 2022? Flera frågor kan rads upp.

Det är klart att journalisternas kramande av Andersson och hennes parti är en förklaring till den nya regeringens opinionssiffror, detta på grund av i hårda tider med inflation (delvis vållad av sossarnas chef för riksbanken), krig (som inte lett till ett rejält svenskt försvar) och en energikris (som sossarna i huvudsak själva vållat genom korkad nedläggning av kärnkraftverk tillsammans med Mp).

Genom att inte göra ett gott jobb som journalister har således Lönneus och hans kollegor starkt bidragit till att Andersson lyckats flyga under radarn. Till och med hennes påståenden om hungrande svenska barn har vänsterns journalister svalt med hull och hår! Inte undra på att folk undrar över den nya regeringen.

Svensk journalistik passerar nu för tiden tyvärr det ena lågvattenmärket efter det andra. Det sker i tron att vänsterpolitik är den sanna lösningen på Sveriges problem. I själva verkat är det vänsterns ideologer som skapat många av problemen.

Torsten Sandström

Please follow and like us: