Häromdagen sa sossebossen Magdalena Andersson till SvD att SD är ett hot mot Sverige och nationens NATO-ansökan. Och V-ledaren utropar att Tobias Billström genom sitt agerande mot Turkiet förvärrar situationen. Detta meddelar SvD på ett vis som helt saknar kritisk analys av uttalandena från S- och V-partierna. Det säger en hel den om vänsterns grepp över svenska medier.

Medier och vänsterpolitiker förtiger sanningen om NATO-inträdet. S- och V partierna har i åratal stoppat en svensk anslutning till alliansen, något som M-partiet länge drivit. Fem i tolv – efter åtta års krig i Ukraina – ändrar sig sossarna. Men V-partiet är fortsatt mot NATO.

Hur sjutton kan då journalister på SvD rapportera om att SD är ett hot mot Sveriges ansökan. På sossarnas egen sida är ju V och Mp ännu mot NATO. Och SD kritiserar inte NATO, utan enbart Erdogans odemokratiska framfart, något som är en sanning.

Med de medier och journalister som Sverige har är det dessa som är nationens främsta problem. Alltså vänsterfolk som – utan att tydligt redovisa sin egen position – politiserar ohämmat. Och det sker i SvD – som kallar sig oberoende konservativ – en tidning som årligen får omkr 65 miljoner i statligt presstöd.

Det är faktiskt vänstern och medierna som utgör ett hot mot svenska folket. Men denna sanning är tabu.

Torsten Sandström

Please follow and like us: