Socialdemokraterna anklagar högljutt den nya regeringen för att ha dröjt med utbetalning av kompensationen för magdalenapriserna på el. Det var väl bara att tänka till ordentligt efter valet och därefter betala, som nu ska ske. På så vis fick valet avgöra saken.

Sossarna metod var deras vanliga. Utbetalning av av höjda pensioner fö r mer än en halv miljon svenskar några dagar före valet. Så köper den oförskämde sina röster. Och efter valförlusten har den sluge likaväl mage att anklaga valets vinnare, den nya regeringen, för löftesbrott avseende elpriskompensationen. Magdalena A säger till och med att Ulf Kristersson ”ljög svenska folket rakt upp i ansiktet” . Tala om politiska överdrifter!

Förvisso får inte alla svenska familjer kompensation. De i norr med låga elpriser kammar noll, tycks det. Men det är å andra sidan så som sossarna brukar göra. Det vill säga att de bättre ställda tvingas betala notan, i detta fall avstå från ersättning.

Den nya regeringen försöker skapa rättvisa – och tar sig därför tid. Sossarna köper helt fräckt röster före valet, som vanligt.

Torsten Sandström

Please follow and like us: