Malmö har Turning Torso och ”Tunnelbana”. Man vill presentera sig som en förnäm stad. Trots att Malmö är allvarligt beroende av supertunna penningbidrag från staten och andra kommuner (som tvingas föra över pengar Malmö). Kommunen lever med andra ord på andra medborgares pengar – år efter år. Wikimedia.

Enligt Sydsvenskan utropar de tre partier som efter valet ska styra Malmö – dvs S , MP och L – så här:

Vi vill bygga en hel och hållbar stad.

Det är ju inte klokt. I mina ögon betyder ”hållbar” något som är bestående utan insatser utifrån. En situation som inte är självförvållad. Detta gäller ju inte för Malmö kommuns del. Sedan åratal lever staden på bidrag i mångmiljardklassen från ett par uppsvenska kommuner samt framför allt statliga bidragsgivare.

Malmö kommun är inte alls ”hållbar”. Kommunen är ju närmast beroende. Den lever på andra. Det nya svenska språket – hållbarhetens mantra – har alltså fört ned den svenska nationen i ett ideologiskt mörker. Att vara pank är – och ändå spendera stort – betraktas som hållbart. Det är illavarslande då det negativa framställs som positivt.

Möjligtvis kan man hoppas att en ny svensk regering ska sänka bidragen och se till att Malmö lämnar sitt faktiska utanförskap. Och att Malmö som storstad tvingas stå på egna ben.

Torsten Sandström

Please follow and like us: