Flera högt uppsatta liberaler – exv Bengt Westerberg och Birgitta Ohlsson med feta avgångsvederlag – säger sig ha röstat på Centerpartiet i höstens val. Detta trots att Lööf sagt sig vilja sitta i en S-regering.

Jag tror att Bertil Ohlin vänder sig i sin grav. Så djupt har liberalismen alltså urvattnats idag att man vill stödja ännu en socialdemokratisk betongregering. Har man inte förstått något av sossarnas gamla och ännu levande idé om att bygga ett samhälle där S-partiet – tillsammans med sina många stödtrupper inom partiets basorganisationer och byråkratin – håller på att bygga den svenska nationen i juridisk betong?

Det tycks som om en mängd sk liberaler, så till den grad förläst sig på idealistiska budskap om frihet, att man inte ser den röda krokodil som välkomnar dem ned i betongens damm. Tidigare hedersord såsom den svenska nationen och medborgaren har liberaler snabbt bytt ut mot världen och globens alla människor. Frihet har bytts mot den starka staten. Och marknaden mot ”hållbarhet” i EU:s regi. Osv. Den nya tidens liberaler lever således i drömmarnas land där allt är guld och gröna skogar. Jag som trodde att kritik av staten var ett liberalt hedersord av högsta rang.

Det verkar följaktligen som om många liberaler inte lärt sig något av DÖ och JÖKEN under de senaste åtta åren. Låt därför den nya generation av liberaler gå under! Det vill säga gå upp i socialdemokratin, som flörtar vilt med alla som vill hjälpa S-partiet att härska över Sverige.

Torsten Sandström

Please follow and like us: