En lyxbåt som Medvedjev köpt för 300 miljoner kronor. Bild: https://dieyacht.com

Enligt Sky News säger Storbritaniens utrikesminister att ”Putins oligarker inte kommer att kunna gömma sig någonstans”. Tanken tycks vara att de inte ska kunna fly till ett lyxliv i västvärlden. I perspektivet av mänskliga rättigheter är britternas agerande mot ”diktaturernas kreatur” hoppfullt.

Men England är som bekant inte längre med i EU. Och inom unionen pågår faktiskt ett rejält kramande av de förtryckare saken gäller. Flera länder i södra och östra Europa tycks redan öppna för att husera Rysslands oligarker. Är det inte så att Putins skurkkompis Medvedjev äger slott, vingård och lyxjakter i Italien? Kan inte rika ryssar köpa pass till Cypern och Malta? Och fjäskar inte Ungern och Grekland för Putin? Vidare – står inte ryska privatjets i rader på flygplatsen i Nice?

Det av Sverige och Macron så hyllade EU saknar en enad front i frågan om att stoppa ryska förtryckares exit då diktaturen i Ryssland faller.

Och vad gör Sverige just nu efter Putins många hot? Tillsammans med Macron fjäskar man för diktatorn i Kreml. Man gör inget annat än splittrar NATO:s försök att bygga en enad front. Inte är det den typ av aktioner som kännetecknar kloka statsmän!

Så städa upp inom EU! Och låt NATO sköta politiken mot Ryssland.

Torsten Sandström

PS! Ett liknande problem rör politiker från Europa som står på Putindiktaturens lönelista. Flera tyska politiker gräver guld via Nordstream. Den mutdömde franska premiärministern Fillon får idag fortlöpande pengar från samma håll. Bara för att nämna några av många trista exempel. Heja EU! DS.

Please follow and like us: