En partiledare. Bild:Wikicommons.

Ingen kan i vänsterns Sverige ha undgått att V-partiet i helgen fått en ny partiledare. Hon intervjuades i SVT Rapport den 1/11. På frågan om partiets kommunism svarade hon ungefär: ”vi har tagit bort det där” (om jag hörde rätt).

Den som svarade så har för inte så länge sedan varit Ung vänsters vice ordförande. Den som kollar i nu gällande stadgar till Ung vänster (V-partiets ungdomsförbund) kan i 1 § läsa följande:

verkar förbundet för ett kommunistiskt, det vill säga klasslöst, samhälle.

Alltså far partiledaren med osanning. Den partiledare som börjar sin första arbetsdag med en stor lögn kommer med all sannolikhet att fortsätta på samma väg i framtiden. V-partiet är en given fara för det svenska samhället. Just på grund av att V inte driver en ansvarsfull politik, utan lovar att skänka bidrag till alla och envar och för detta ständigt höja beskattningen. V vill inte finansiera bidragen på så att svensk ekonomi hamnar i balans. Ekonomisk jämvikt struntar V i. Underskott är nämligen av godo. Det gör det enklare att rasera nuvarande ekonomiska system.

V vill nämligen åstadkomma ”ett kommunistiskt, det vill säga ett klasslöst, samhälle”. Det drömmer partimedlemmarna om. Men partiets ledning inser att det är inopportunt att säga sanningen. Därför ljuger man. Och därför inleds den nyvalde partiledarens bana med en lögn. Fortsättning följer…

Torsten Sandström

Please follow and like us: