Skänk en slant till Ortega! Wikimedia

Nicaragua har under många år med svenskt sossestyre fått stora bidragsslantar på de svenska skattebetalarnas bekostnad. Stora Sida-pengar har gått till Daniel Ortegas kända diktatur och småsmulor har möjligtvis nått behövande. För några år sedan blev detta till och med alltför känsligt för vänsterns politiker, varför anslagen slopades. Men sedan en tid är Sida igång igen. På Sidas hemsida talas om 10 miljoner per år i demokratistöd. I realiteten tvingas svenskar betala det som Ortegas hejdukar vägrar fixa. Sverige framstår på så vis som en vän till Ortegas regim i latinamerikanernas ögon.

A propå demokrati. Den 9/2 utvisade Ortega 222 medborgare, som är politiska motståndare till hans regim. Efter decennier av stöd från Sida har alltså nationens ledning sjunkit så djup. Hur tar Sida ansvar? Aldrig. Man skickar bara mer pengar i tron att allt ska bli bra.

En dyster sanning är att Sida under många, många år har slukat alltför mycket pengar från skattebetalarna. Sanningen är att Sidas anslag är så stora att man tvingas slänga iväg dina och mina pengar enbart för att bli av med anslagen. Bland annat stöder Sida diktaturer, såsom i Palestina. Lurendrejeriet kallas enprocentsmålet. Jag kallar det bondfångeri riktat mot det svenska folket.

Torsten Sandström

Please follow and like us: