I media sägs Ardalan Shakarabi – mångårig tidigare sosseminister och kramare av höga ledare i Iran – att S-partiet gärna vill samarbeta med den nya regeringen om en lagstiftning för brottsoffer. Detta hörs alltså från en höjdare som suttit i sossarnas regering under 8 (åtta!) år. Hans parti alltså haft massor av tid på sig för att lyfta frågan och skapa en lag. Men det har inte skett. I stället har sossarna tyckt synd om klanernas brottslingar och alltför länge låtit bli att komma med skarpa förslag mot dem. Då var det tyst om brottsoffer.

Varför partar folk skit om politiker. Det har att göra med sådana människor som Shakarabi. Alltså politiker som bara snackar efter att länge ha varit passiva. Det sammanhänger med den politiska klassens oförmåga att prioritera andra intressen än sina egna. Märk att Shakarabi nu får många tusen i månaden som kompensation för rollen som före detta statsråd. Tala om att slösa med statens pengar!

Torsten Sandström

Please follow and like us: