Sydsvenskans Olle Lönneus är mediernas Ole Dolyckan. Vad sägs om den rubrik som följer med anledning av morden på två fotbollssupporters i Bryssel? Rubriken saknar förmodligen det väsentligaste. Kolla själv:

En gul svensk fotbollströja kan göra dig till måltavla för terror

Nämligen vem eller vilka som kan tänkas attackera svensks fotbollsfans i blågula tröjor. Det som saknas är ordet ”muslimsk” framför terror.

Är detta en slump eller finns en tanke? Mitt svar är att det är planerat. Tidningen vill inste stöta sig med islamska grupper och deras vänsterallierade i Malmö. Där har båda grupperna ett strak fäste via S-partiet.

Det som sker är att bidragaren av statligt presstöd, Sydsvenskan, bidrar till att urskulda Malmö kommuns passiva ledning, som också lever på statsbidrag, genom att inte tala om muslimsk terror. Vi ser hur eländet hopas i lager på lager i vårt land.

Samtidigt ser vi hur journalisternas propagandan blir alltmer raffinerad och på sätt och vis diskret. Genom att utelämna det centrala ordet i en rubrik. i Nordkorea skriks budskapet ut. I Sverige sker det i smyg. Men illa är det i båda fallen.

Torsten Sandström

Please follow and like us: