En symbol för frihet och kamp mot terror och religiöst förtryck?

Terrorn i Mellanöstern måste få ett slut. Den sprider sig över Europa. Igår i Paris, idag i Stockholms förorter. I åratal har två sidor mördat varandra. Ett demokratiskt Israel som försökt leva upp till humanismens krav, men inte alltid lyckas. Och mot detta en religiös fanatism från palestiniernas sida. Trots åratal av krigiska misslyckanden och dödliga förluster vägrar ledningen i PaIestina att kompromissa på fredlig basis. Islam är tyvärr en religion som sedan sin födelse baserats på heligt krig. Då är all kamp tillåten. Även de blodigaste och mest förskräckliga dåd kan få gärningsmannen förklarad som helgon. Det är döden ideologi som vi ser förklädd i religiösa termer. Nu liksom på medeltiden.

Det västerländska samfundet måste välja sida – vilket egentligen redan skett – och nu slutgiltigt värna Israels existens som stat och folksamfund. Sverige måste ta bort sitt stöd till den palestinska staten. Allt politiskt bistånd måste slopas och de humanitära bidragen demonstrativt minimeras. Vi kan inte längre iaktta hur en palestinskt hand, PLO, länge vänt bort ansiktet från demokrati och i stället i praktiken främjar korruption och terror från Hamas. Detta har Margot Wallström ignorerat då hon och Stefan Löfven genomdrivit ett svenskt diplomatiskt godkännande av Palestina. Mängden utav sossar och andra vänsterpolitiker till vårt land importerade palestinier förskräcker – i Malmö jagas den judiska församlingens medlemmar och palestinier (samt vänsterns anhängare) hyllar Hamas´ öppet att israeler halshuggs. Det är vidrigt, helt enkelt. Svensk demokrati och humanism hotas.

Alltså måste Sverige också ta sida med Israel. OK, att det är ett rikt samhälle med sina egna trista religiösa problem. Men det är ändå en demokrati som definitivt inte lovordar den typ av mordiska övergrepp som palestinierna begår och ibland även enskilda israeler tillgriper.

Vi har en släktskap med (ibland problematiska) israeler som måste framhållas. Även i vårt land pågår ett dödligt klankrig som delvis har sina rötter i islam och hos invandare från Syrien, Irak, Somalia och liknande nationer. Den brottsvåg och det blodiga mördande som terroriserar människor i svenska förorter har således en synbar koppling till svårigheter för invandrare att etablera sig i vårt land. Den islamska religionen hindrar tyvärr delvis en integration, något som många flummiga svenskar svenskar från vänsterns partier ändå inte vill se. Krav på anpassning till det svenska samhällets värderingar motverkas. I dagens värld är islam tråkigt nog liktydigt med auktoritärt välde samt motsatsen till demokrati. Religionen ger lögnen ett ansikte.

Låt därför det förfärliga som i dagarna sker i Israel bli en svensk hävstång för förnyelse och kamp mot religiösa ambitioner om diktatoriskt makt. Förmodligen måste alla kloka människor och humanister bilda front mot islam, så länge denna religion förtrycker sina egna och tillåter mord på oliktänkande. I norra Europa måste Sverige befrias från klanernas ligister och terrorister, liksom Israel måste tillåtas föra en tuff kamp mot sina dödliga motståndare. I grunden strävar vi och judarna i Israel efter samma mål om man tänker efter, trots avståndet i geografi och religion. En grym och omänsklig kultur med rötter i beduinernas öknar hotar än en gång västerlandets civilisation, trots att århundraden av europeisk humanism sökt uppmuntra fredliga samhällsbyggen. Leve den mänskliga kärlekens samhällen och ve det enögda mörkrets anhängare!

Torsten Sandström

Please follow and like us: