Igår lanserade S-partiet en kampanj för att återvinna regeringsmakten. Hur det skall gå till framstår som oklart. Likaså vad som var nyheten. Magdalena Andersson talade i vaga ordalag om ”stärkt samhällsgemenskap”. Det verkade mest röra sig om mer vänsterpolitik och mindre frihet för enskilda människor och företag. Sossarna hajar inte att deras offentliga byråkratier inte fungerar och därför delvis måste ersättas med privata initiativ.

Talet om ”stärkt samhällsgemenskap” är i grunden ett tecken på en utstuderad dubbelmoral. Gemenskap är motsatsen till splittring. Och vad har socialdemokratin sysslat med under det senaste decenniet? Man har med rader av tillyxade argument försökt svartmåla SD:s rörelse som vunnit omkring 20% av rösterna vid senaste valet – i huvudsak väljare från S-partiet som sedan Palme vid makten tappat tungt. Sossarna har förstås insett fakta: med fortsatt SD-tillväxt är det egna partiet kört i regeringsställning för all framtid.

Mot denna bakgrund är smutskastning av 20% av väljarkåren måhända logisk. Men påhoppen slår förstås bakut. Folket ogillar nämligen pekpinnar – särskilt från prussiluskor. Ty det rör sig om ett infamt försök till splittring av det svenska folket i två grupper: rättskaffens respektive parias. En femtedel anses som kastlösa och ska förföljas politiskt.

Det är bara i Sverige som en liknande dubbelmoral inte kristiseras. I vårt land röstar nämligen 70% av journalistkåren åt vänster!

Torsten Sandström

Please follow and like us: