Tystnad råder om en av Sveriges flera nyckelfrågor inom politiken. Jag tänker nu på att 21 regioner saknar initiativkraft för viktiga reformer. Medierna är fulla med rapporter om brist på vårdpersonal och sängar, medan en ofantlig mängd byråkrater enbart genom sin passivitet spär på folkets oro. I och med att Busch väljer bort vårddepartementet – för att satsa på elbidrag – gör hon en politisk dundertabbe. Via Skyttedalsaffären och sparkandet av partisekreteraren gör hon ännu en. Enbart på lösa rykten om gamla händelser offrar hon en kraftfull politiker och låter Skyttedal fortsätta med marijuana i Bryssel (dit hon sökt sig för att det är lagligt där).

Partiets kristna bas undrar vad som händer inom KD. Sex, spritorgier, knark och fula påhopp ger sannerligen inte en sann bild av Jesus heliga efterföljare – det liknar mer gamla testamentets domedagsgubbar.

Abraham Lincoln sa ungefär att man ”kan lura folket en eller annan gång, men inte hela tiden.” Frågan är om KD nu har förbrukat sitt politiska krut? Och Busch måste sluta med symbolpolitiken och ta tag i vårdfrågan. Annars är hon definitivt körd – alldeles oavsett Jesu´hjälp.

Torsten Sandström

Please follow and like us: