Alla förfasar sig över inflationens höga priser på många varor och tjänster. Sossarna snackar om mera bidrag. Den nya regeringen förhåller sig passiv – man tycks inte kunna göra något. Det är kanske så det är, men det finns mycket som talar för att ingjuta tillförsikt hos folket. Det finns ett viktigt politiskt inslag av att visa förståelse och vilja till aktivism. Särskilt som den nya regeringen nu har medierna mot sig och driver politik i motvind. Jag pläderar därför för lägre skatter på mat, el och drivmedel. Alltså raka rör med pengar till folkets bästa – med lägre skatt blir några pengar kvar i börsen för den som köper samma varor som idag.

Då nödvändiga varor som mat, el och bensin/diesel går upp i pris spär punktskatterna på inflationen. Med lägre skatter kan folket köpa mer varor för samma slant. Därför måste regering och riksdag verka för skattesänkningar!

Jag såg finansministern på Aktuellt kl 21 igår kväll. Mina tankar gick till regeringen Bildt och försvaret av kursen för den svenska kronan. Regeringen satsade på teorierna. Det sprack. Finansministerns brist på pragmatism och folklig attraktion förskräcker.

Torsten Sandström

Please follow and like us: