Vänsterpartiets ledare Dagostar avslöjar idag partiets nygamla politik: V vill se lägre matpriser.

Vem vill inte det? Men vänsterpolitik leder till motsatsen: dyrare mat, högre skatter, stegrat pris på energi, bostadsbrist, sämre kunskaper i skolan och allt annat som sammanhänger med en planekonomi.

I drömmens värld är planen kanske vacker – det är vänsterns ständiga lockelse att peka på kartan trots att verkligheten är moster. På så vis blir planen en samhällsfara om den är övergripande. I verklighetens samhälle är den alltså skrämmande. Vänsterpartiet är fortfarande ett kommunistiskt parti. Ungdomsförbundet har det inskrivet i sina stadgar. Men för framgång i riksdagen gäller det för V att dölja sanningen, dvs vådorna av kommunism. Målet är att mörka sovjetsamhällets kompletta misslyckande.

Dock syns ännu spåren av decennier av planekonomi i olika nationer Jorden runt. Avtrycken är förfärande. Men V-partiet insisterar. Alltid kan någon luras är tesen. Och tyvärr bedras många. Alltför många.

Torsten Sandström

Please follow and like us: