I DN pläderar chefredaktören idag till skydd för sin – samt nationens – kår av politiserande journalister. Rubriken lyder:

Peter Wolodarski: Tips till Ulf Kristersson: angrip samhällsproblemen, inte journalisterna

DN:s påhopp sker med anledning av att regeringen fnyst åt ett reportage i DN för en tid sedan, där bland annat klimatskräckens reporter Peter Alestig anklagat regeringen för att ha varit senfärdig med elstödet till svenska folket. Hur det förhåller sig med passiviteten är svårt att reda ut – utbetalning av pengar i mångmiljardklassen är sannerligen inte enkelt.

Däremot är det rent hyckleri av DN att låta Alestig agera åklagare. Alestig tillhör en skara ytterst politiskt aktiva journalister närstående till de svenska miljötalibanernas krets. Två exempel.

Vad har Alestig gjort för att få ned priset på el? Han har stött en rörelse som pressat fram höjda skatter och krav på inblandning av dyr skogsråvara (som dessutom bidrar till CO2-utsläpp!).

Vad har Alestig gjort för att Sverige ska öka produktionen av el (så att priset hålls i schack)? Han har stött talibaner som sett till att kärnkraftverk lagts ned.

Det är självklart att en regering måste ha rätt att säga emot landets förenade kår av vänsterskribenter. Men då yrar Wolodarski om samhällsproblem. Ett av nationens främsta tillkortakommanden är bandet av politiserande journalister. I stället för att ta itu med detta gäng så angriper DN regeringen. Samtidigt talar tidningen var dag om att man jobbar för ”upplysning”. Det DN sysslar med är mörkläggning och desinformation! Fast man vill inte förstå detta.

Jag vet det. Ty jag tar del av skräpet var dag.

Torsten Sandström

Please follow and like us: