Alex Schulman ska helst skriva sagor för barn. eller fortsätta med att vända ut och in på sin familjs byk. Kärnvapen klarar han inte av, som nyfrälst…Wikimedia

Nästan alla vet att ett fullskaligt kärnvapenkrig hot den mänskliga civilisationen. De enda som leker med denna risk är Putin och hans hänsynslösa regim.

Men vanliga svenskar inser hur fältet ligger. Trots hoten ska mycket till för att Putin släpper en ny förintelse loss. Därför är Schulmans skriverier i DN såväl naiva som hänsynslösa. Barnsliga för att han skriver det alla redan och gör det på den nyss uppvaknades vis – oj då de kan bli kärnvapenkrig! Hänsyns lösa för att underblåser en skräckstämning i stugorna landet runt.

Han agerar som en typisk nyfrälst. Efter att h råkat läsa några böcker om Jordens undergång – blanda annat Martinssons Aniara – viftar han med armarna och sliter sig i håret. Alla människor måste varnas för den skräck han känner. Trots att flertalet svenska vet vad som gäller och helst vill t Ala tyst om saken då de inte kan göra mycket åt den. Men Schulman bara vevar vidare….

Schulman tror sig bli större för var dag som går. Det är förklaringen till hans frälsarmanér. Han inser inte att storheten ligger i att välja tidpunkt , tankar och ord. Och att tystnad ibland är bäst för alla.

Torsten Sandström

Please follow and like us: