I en rubrik i dagens tidning skriker man ut att ”SD:affischnamn” Jessica Stegrud tycker ”att skillnaden mellan svenskar och svenska medborgare är viktig”. På bilden bredvid presenterades en kvinnlig kandidat till partiledare genom den ”handlingskraft” hon anser sig själv besitta. Men tillbaka till svenskheten. Medborgarskapet ger en principiell politisk makt att rösta i val till riksdagen. Därför är sen svensk medborgare en fullt utrustad svensk. Och Stegrud har principiellt rätt. Men en korkad svensk journalist tänker inte juridiskt, utan bara med politiska känslor. För vänsterns skribenter har alla däremot alla världens olika medborgare ett berättigat politiskt krav att bli medborgare även i vårt land.

Det är hög tid för DN att byta riktning tillbaka till den liberalism som hyllade för nationen vettiga begrepp som visade vilka som skulle stämma över vårt land, betala skatt och framför allt kvittera ut bidrag.

Torsten Sandström

Please follow and like us: