Vill Du läsa något bra? Då måste du klicka på länken nedan från Klimatupplysningen.se , i vilken Gabriel Oxenstierna, docent från KTH, skickligt utvecklar tesen om klimatskräcken som en religion. Den som inte hänger med på hans tankelinje saknar enigt min mening förmåga till kritiskt samhällstänk. Det är en text helt i den upplysningsanda som fått kraft sedan 1700-talet, men som nu förefaller politiskt avsomnad.

Hur det än förhåller sig med uppvärmningen – dess orsaker och verkningar – måste en öppen och kritisk diskussion föras om denna viktiga samhällsfråga. Inte bara – som idag – presenteras av politiker och medier i skräckens tecken som vetenskapliga fakta. Alternativa åsikter och förklaringar tigs ihjäl. De är nämligen tabu.

Läs och njut!

Torsten Sandström

Please follow and like us: