Som bekant får vi varje timme via landets medier veta att jorden håller på att koka samman och gå under. Torkan sägs vara katastrofal. Krisen sprider stor skräck. Barn uppfostras i Greta T:s anda till små nervvrak.

Men hör och häpna berättar samma medier – förstås i andra sammanhang – att produktionen av livsmedel ökar i Sverige och Världen. Igår fick vi höra via SR att årets svenska spannmålsskörd sannolikt blir mycket bra, lika hög eller kanske högre, än föregående två år. Och om man kollar världsproduktionen av vete säger statistiken följande. ”Totalt i hela världen skördades i genomsnitt de båda åren 2019 och 2020 ungefär 763 miljoner ton vete.” Tesen om CO2 som växthusets gas tycks besannas. Kanske visar statistiken om solens ökande instrålning mot jordytan att uppvärmningen åtminstone delvis förklaras av annat än CO2?! Kolla länken från SMHI:

https://www.smhi.se/klimat/klimatet-da-och-nu/klimatindikatorer/stralning-1.17841

Här är en annan graf som visar 100 års historia:

https://klimatupplysningen.se/wp-content/uploads/2022/07/globalstraning-Stockholm.png

Nu undrar jag hur stor skräck som kan kombineras med goda odlingsresultat? Skördarna borde ju minska, åtminstone flera procent. Världen är ju enligt FN och IPCC på väg att bryta samman när som helst.

Enligt min mening måste människor omgående få upp ögonen för den politiska propaganda som varje dags sprids via FN och IPCC och många stater och nationella medier. Alltså även i medier som svenska staten tvingar oss att betala.

Jag menar att vi måste ta en temperaturökning på allvar. Men samtidigt vara iskalla rörande orsaker och ökningshastighet över tid. Alla sansade människor bör agera så. Att offentligheten inte gör det nu är ett tecken på just vilja till propaganda.

Torsten Sandström

Please follow and like us: