DN trixar med texter för att få fram de åsikter man önskar

DN tar inte in vilka debattartiklar som helst. ”Tyvärr har vi inte plats för din artikel” får många debattörer höra. Även om texten kan tyckas angelägen.

Men samtidigt läser vi på förstasidan/nätversionen idag rubriker som denna:

”Välförtjänt utmärkelse till Greta Thunberg”
INSÄNDARE Sorgligt att vissa drar paralleller till diktatorer.

Den som skriver en insändare som passar DN:s kampanj för Greta T slås upp med dunder och brak. DN väljer alltså debattartiklar och insändare för att främja sin egen åsiktspolitik. Inte för redovisa fakta eller en öppen debatt. Under sovjettiden kallades detta propaganda. I dagens Sverige kallar landets största ”liberala” morgontidning saken nyhetsförmedling. Perspektiven är alltså olika. Det är komiskt att DN talar om diktaturer.

Please follow and like us: