JO har idag offentliggjort allvarlig kritik mot Anna Kinberg Batra för ett antal uppenbart rättsstridiga beslut avseende höga befattningshavare på landets största Länsstyrelse, dvs den i Stockholm. Ändå säger hon till medierna att hon inte tänker avgå. Alltså maktens arrogans än en gång. Hon fortsätter alltså att strunta i det regelsystem som gäller för nationens offentligt anställda – särskilt för dem i den absoluta toppen.

Moderaterna har i åratal med all rätt kritiserat S-märkta koryféers sinekurer på höga poster. Nu har Kristerssons företrädare som partiledare själv trampa i klaveret så det ryker om det. Men hon klamrar sig fast – precis som vilken betongsosse som helst.

Om hon inte slutar frivilligt måste Kristersson rimligtvis antingen avskeda Kinberg Batra eller flytta henne till Elefantkyrkogården på Rosenbad, dvs till skamvrån med full betalning i väntan på annat sker. Saken gäller ju Kinberg Batras avsaknad av förtroende hos en bred krets av kollegorna på Länsstyrelsen. Det är inga simpla misstag hon gjort, utan tre fall av allvarligt maktmissbruk rörande sin närmaste krets av medarbetare.

Personer som röstar på Moderaterna måste få besked om att partiet inte bara är ännu en myglarvariant till sossarna. Den politiska klassen måste i folkets ögon dompteras. Åtminstone då övertrampen är solklara. Det gäller med andra ord att utkräva ansvar. När underordnade tvingas sluta vid allvarliga fel ska högsta hönset fortsatt sitta kvar och härska över myndigheten. Det är ju demoraliserande och politiskt korrumperande. Vänskapskorruption med andra ord! Hon måste bort. Annars vittrar den politiska makten ytterligare…

Torsten Sandström

Please follow and like us: