Det är enkelt att förstå varför Olof Palme till varje pris värnade om SVT!

Svenska folkets tycks ha vant sig vid att de två tvillingprogrammen Rapport och Aktuellt agerar husbondens röst, dvs som sossar resp sossar light. Dessutom med i stort sett samma nyhetsvärdering. På söndagarna närmast exakt samma. Tittarna gäspar uppenbarligen och väljer att zappa in någon annan kanal.

Som salig dumbom sitter jag kvar. Den 9/2 serverade SVT1 ett insmickrande reportage från svenska marinen, som låtit statsminister Andersson köra båt och uttala sig luddigt om framtiden för det lilla försvar som ännu finns kvar. Med andra ord ett inslag i valdebatten om antingen försvaret eller feminismen. Vad vet jag?

Direkt efteråt körde samma SVT1 en daglig trailer för Anders Holmbergs intervjuprogram med partiledarna, kallat ”30 minuter”. Här var minsann inte någon sosseledare med i trailern! Men de övriga partiernas ledare klipptes i trailern sönder och samman. Liksom en bunt fånar, som bara tilläts säga dumheter, om något alls. Fokus var ju inte främst på politiken, utan på Holmberg själv. Och frånvaron av en sosse bland alla som framställdes som dumbommar var skriande.

En normalbegåvad svensk skulle snabbt kunna författa en rapport om hur propagandan i SVT fungerar via några dussin olika typer av trix. Om det bara vore tillåtet – enligt lagen som ställer krav på saklighet och oberoende rapportering – skulle Granskningsnämnden själv enkelt och snabbt kunna sammanställa en redogörelse för de vanligast trix som vänstermediet SVT brukar till vardags. Men inget av detta händer. Därför år efter år med samma lagöverträdelser.

Inte undra på att S-partiet haft makten över Sverige i åratal. Inte undra på att sossarnas värnar det tevebolag som ger dem ett så fint stöd. Mer förvånande är att partier som kallar sig opposition är så flata. Och att de tvingar medborgarna att betala för vänsterpropagandan.

Torsten Sandström

Please follow and like us: