Don efter person. Wikimedia.

Vänsterjournalisetn Olle Lönneus på Sydsvenskan bekymrar sig inte över att visa sina egna politiska åsikter i det som tidningen kallar ”nyhetsförmedling”. A propå Ulf Kristerssons tämligen normala begäran om två extra dagars betänketid för att lansera en vilja att bilda regering skriver Lönneus om ”magplask.”

Jag kan inte erinra mig att han skrev något lika nedsättande om Magdalena Andersson många egendomliga turer – med eller utan kommunisten Kakabaveh – då Andersson nyligen försökte ta makten.

Så fungerar indoktrineringen i Sverige. Den följer en av hundratals trix från vänsterns manualer för åsiktsjournalistik. Nu har svenska medier rollen som häxmästare. Och en återkommande officiant är Lönneus. Till bilden hör att han möjligtvis inte förstår hur han vränger orden. Predikanter brukar ju själva tro på sitt budskap och därför inte förstå vad man gör…

Torsten Sandström

Please follow and like us: