Bekant är att Olof Palme kämpade hårt för den statsfinansierade radio och teve vi lever under idag. Det berättas att Olof Palme vid lanseringen av SVT andra kanal ville att sossarna skulle ha ett eget nyhetsprogram. Han har tyvärr fått precis vad han strävat efter.

Häromdagen klockade jag SVT1 Rapport, som verkligen blivit partiets eget beställningsmedium. Självfallet på bästa nyhetstid för den breda allmänheten. Ofta upprepar SVT 2 Aktuellt någon timme senare samma buskap, ibland med någon problematisering/fördjupning. Under de drygt 20 minuter som Rapport SVT 1 varade denna kväll så inträffade följande.

  1. Magdalena Andersson talade om regeringens skattesänkning
  2. Hallands sossar har nominerat Magdalena Andersson till partiordörande
  3. LO:s ordförande talade om sina krav på skattesystemet
  4. LO-Kommunal presenterade sina självupplevda problem inom vården
  5. Minister Hallengren talade om utredningen om eventuellt förstatligande av vården (hon tvekade)
  6. Det meddelades att S-partisekreteraren Baastad ska avgå i höst
  7. Kort om läget i Afghanistan
  8. Sametinget vill ha en sanningskommission, en Mp-minister backar upp
  9. Bidrag pga buller från vindkraftverk är bra
  10. Covidrestriktioner avseende körsång slopas
  11. Väder

Enbart tre inslag (7, 10 och 11) saknade direkt anknytning till S-partiets rörelse eller regeringens verksamhet.

Det är därför helt klart att SVT:s chefer vägrar att se hur lagens krav på oberoende journalistik ideligen överträds genom Rapport och ofta även Aktuellt. Det vi möter är inget annat än en planerad indoktrinering av svenska tevetittare i vänsterns riktning. Granskningsnämnden rullar som vanligt tummarna. Det som händer i polska och ungerska statsmedier väcker berättigad indignation i svenska medier. Men de är helt blinda för vad som äger rum i svensk sk public service.

Att Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna är allvarligt kritiska och i grunden vill förändra SVT/SR är till 100% förståeligt. Reformer måste ovillkorligen komma tillstånd! Svenska folket orkar inte leva längre under Palmes variant av Pravda.

Torsten Sandström

Please follow and like us: