Journalisten Henrik Torehammar lämnar idag ett bidrag till SvD:s väg utför mot att bli en riktig blaska. Aftontidningarnas ideal verkar han ha för ögonen. Dessutom syftet att göra ännu en insats för Sveriges förenade vänsterorganisationer. I en stort uppslagen artikel återvänder han till vänsterns favorittema för dagen: Jimmy Åkessons bröllop. Alla vet vad saken rör. Många vet att Åkesson beklagat det inträffade och att han inte kollat upp vilken partner en av 500 deltagare vid bröllopet valt att ta med sig.

Ämnet som tycktes redan vara överspelat för en vecka sedan återvänder nu Torehammar som lydig legosoldat till genom rubriken:

Gömd Tidökonflikt: ”Drägg versus klägg”

Genom att blanda Tidösamverkan med två nedsättande ord tror sig Torehammar vinna en politisk seger.

Men det tror inte jag. Han tolkning av orden är att påvisa en form av motsats mellan svenskar. Alltså en mellan livsidealen hos SD:s MC-folk och borgerlighetens strävan efter fina vanor i stil med att gilla nobelfester och kungafamiljen.

Märk att Torehammar i sin besynnerliga kria alltså använder ordet drägg för SD:s sympatisörer. Och så brukar han ordet klägg – på ett hel nytt vis i svenska språket – för det som annars brukar kallas kälkborgerlighet. På så vis lyckas Torehammar med konststycket att kränka såväl större delen av det svenska folket, regeringssamarbetet som att åstadkomma ett grovt språkfel (som kanske säger något om honom själv eller nationens journalistutbildning). Han tror sig förmodligen vara lustig. Men är förstås närmast bara en beklämmande politruk.

Mer intressant är att han tillåts bli publicerad i SvD, den tidning som en gång i tiden varit känd för en balanserad modererande politik för väljare med antingen en marknadsliberal eller konservativ läggning. Om några av de prenumeranter – som nu kallas klägg – finns kvar så antar jag att de är på väg att säga upp sina prenumerationer.

SvD:s får i fortsättningen leva på statligt presstöd! Det är för övrigt kanske de man vill kvalificerar sig för? Om något är kläggigt så är det SvD! Och då menar jag förstås smetigt. Ledarsidans goda medarbetare har hamnat i dåligt sällskap.

Torsten Sandström