Blog Image

Anti-PK-bloggen

______________________________

Sverige är ett skönt välfärdsland. Friheten är omfattande. Men politiker, myndigheter och media talar alltmer om vad du och jag får tycka och säga (och vad vi inte får tala om). Fram växer en ny religion med ett nytt prästerskap. Nu predikas inte längre Bibelns budskap, utan det goda samhällets politiskt korrekta moralvärderingar. PK-lärans bas är de mänskliga rättigheterna. Från dessa rättssregler flödar nu knippen med moraliska värderingar, i form av PK-normer, som rör minoriteters rättigheter, feminism, klimatförstöring, invandring, auktoritetskritik mm. Värderingarna står alltså i allmänhet på en rimlig grund.

Men problemet är att PK-eliten - liksom flydda tiders präster - hävdar ett åsiktsmonopol. Den som inte anpassar sig fullständigt hånas. Hon och han påklistras alla möjliga slags nedsättande etiketter. Media pläderar betongfast för den nya PK-läran. Debattinlägg som går emot refuseras. Banne den som säger nå´t annat! Samtalet vid kaffebordet på jobbet tystnar. Du blir osäker...

PK-läran och PK-samhället blir på så vis ett allvarligt hot mot vår åsiktsfrihet. Anti-PK-bloggen vill problematisera och kritisera den nya PK-religionen och dess predikanter. Min blogg står nämligen på det fria ordets sida! Templet från antikens Aten får symbolisera det fria samtalet. 

Stöd denna blogg!

MYCKET TACKSAM FÖR GÅVOR!

OBS! Nytt nummer för SWISH!

            +46733911882

 

 

Varning för gissningar om människors själsliv!

Uncategorised Posted on tor, oktober 03, 2024 12:18:57

Idag har SvD två sidor med psykologisk rådgivning, dvs 2 utav omkring bara 20 sidor redaktionell text. Alltså består tidningen till 10% av pseudovetenskapliga gissningar om människors tankar och handlingar. SvD är sannerligen inte ensam vad gäller denna tendens. Även i DN , SR och SVT flödar det nämligen av utlåtanden från psykologer rörande alla slags personliga och samhällena frågor.

Journalister besatt förr djupa fakta kunskaper om samhällets organisation och beslutsfattande. Det var nyttigt att ta del av pålästa skribenters analyser. Men för flertalet av nutidens journalister är fakta av mindre intresse. Låt i stället en hjärnskrynklare uttala sig om vad människor tycker och tänker! Alltså spekulationer som liknar spågummors skådande i kristallkulor.

Det är möjligt att läsarundersökningar visar att folk i allmänhet är intresserade av skrönor, jippon, skvaller och annat strunt av det slag som liknar det som psykologerna tecknar ned. Men medier som påstår att de presenterar nyheter för dagen har anledning att avstå. Tala om falsk varudeklaration!

Tendensen är alltså att medierna vill uppfostra och domptera läsarna. Det må så vara. Men tala inte om dagstidningar för nyhetsförmedling! Jag vill inte prenumerera på ”Psykolognytt” eller svammel om ”Ditt själsliv”. Jag tar faktiskt hellre del av horoskop som nästan alla vet är gissningar om vad som brukar hända en person – och som läsarna därför muntert tar del av.

Torsten Sandström



Upp som en sol och ned….

Uncategorised Posted on tor, oktober 03, 2024 11:14:09

Nortvolts resa speglar den nya ”hållbarhets”ekonomin i drömmarnas land (Sverige). Vidlyftiga planer. Svag teknisk underbyggnad. Offentlig uppbackning med stora pengar. Alltså stora ord och grönmålning. Men inga kalkyler av det slag som förr brukade krävas för stora penningsatsningar. Det följer helt EU:s schema för politisk användning av penningmedel på en företagsmarknad. Strålande planer. Men fiasko än så länge.

På så vis pumpas hårt arbetande människors skattepengar in i företag som går på lösa boliner. Så går det när vänsterfolk och miljötalibaner ska leka företagare. I kulisserna står politiker som köpt aktier i vetskap om att de ska fixa krediter från det allmänna. Inslaget av korruption är påtagligt.

På SVT såg jag häromkvällen Anders Sundström, en sosse som varit kommunpolitiker i Piteå och sedan – på grund av att han jobbat på bank däruppe – antas känna till affärer och därför utsetts till näringsminister i en S-regering. Han är aktieägare i Northvolt och har hjälpt företaget med en miljardkredit från det allmänna (där han förstås har foten inne som väl arvoderad rådgivare). Han är inte ensam politiker i hållbarhetsträsket. S-märkta politiker tycks värst. Som sagt korruption är sannerligen inte främmande inom den politiska klassen.

Det finns således många med fingrarna i syltburken. Bland politiker finns en utbredd svågerekonomi. För korruptionsartade insatser kvitteras stora pengar och aktier ut i de företag man målar gröna. De fördelas inom ett lag av före detta höga politiker.

Och de stora grabbarna drar med sig småspelarna. Att Skellefteå kommuns ekonomi riskerar att gå över styr bekymrar inte den politiska klassen. Man vet att staten kommer att få ta smällen på samma vis som det allmänna (dvs svenska folket) länge betalat miljarder på miljard för Malmö kommuns extravaganser.

Men journalister hajar ingenting i sin politiska drömvärld. DN utropar efter beslutet den 23/9 att 1600 ska sägas upp i Nortvolt:

Klimatomställningen måste fortsätta

Vi är på rätt väg säger Nortvolts VD efter besluten om uppsägningar. Han tänker kanske på räddningen av sina aktier. Varje offer på klimatets altare framställs som oundvikligt och väl använda pengar. Tanken är att Sverige vet bäst och ska jaga CO2 runt hela jordklotet (trots att nationen nästan klarar gränsen för nollutsläpp). Så har nyfrälsta alltid talat. Halleluja! Det sker ju med andras pengar…

Det som händer är inte grönt. Inte heller hållbart förstås. Det liknar skandal. Politiken är på väg mot botten…

Det är Sverige 2024.

Torsten Sandström



Created with Visual Composer