SvD:s chefsredaktör Lisa Irenius utbrister idag inför en deppad krets av prenumeranter:

”Vår journalistik ska sticka ut från mängden”

Uttalandet är komiskt. Frånsett ledarsidan så sticker inte SvD ut enligt min åsikt. Det är samma journalistiska navelskådande och vänsterengagemang man oftast publicerar. Så inte sticker tidningen ut från mängden.

Däremot agerar SvD:s chefredaktör bedrägligt. Under den politiska beteckningen obunden moderat/obunden konservativ låter hon tidningens journalistik alltså mest se ut ungefär som DN eller Sydsvenskan. Detta innebär att vänsterliberalismens drömmar i huvudsak predikas i såväl faktareportage som krönikor. Typisk är Katrine Kielos – nyanställd efter Irenius tillträde – som till råge på allt ska skriva på näringslivsidorna! Tala om att sätta bocken – förlåt geten – som trädgårdsmästare! Vi får se hur länge det håller. Propagandasyftet framstår ju som alltför uppenbart. Hennes ekonomiska analyser håller dagisnivå.

Omkring hälften av svenska folket är konservativt eller marknadsliberalt sinnat. Ändå envisas tidningsredaktionerna på exv SvD, DN och Sydsvenskan att skriva för sin sjuka morsor. Det är egentligen inte klokt att personer som utbildats vid statliga högskolor står ut med denna propaganda.

Eller så är det logiskt att de med hjälp av staten fått lära sig hur ett folk ska bedras. Det värsta är att de berörda inte inser att man vinklar texter efter egna åsikter. Förklaringen är att journalisterna enbart ser den egna åsikten som den rätta. Sjukdomsinsikt saknas med andra ord.

Torsten Sandström