Den 16/9 i DN slår pajasen Alex Schulman till än en gång och undrar i en som vanligt egotrippad krönika:

Har jag drabbats av testeronläckage?

Han blir nämligen inte arg för att han för att han råkar bli bortkopplad i en lång telefonkö.

Den som inte är det minsta intresserad av Schulmans könshormoner tror snarare att han drabbats av hjärnsläpp. Hans framfart i DN:s spalter är en tillräckligt tydlig diagnos för denna slutsats.

Frågan är varför DN publicerar skräptankar av detta slag? Och varför tidningen i stället inte publicerar texter om samhällsproblem från sansade högerinriktade kritiker? Man väljer strunt och vägrar plats för förnuftiga tankar.

Svaret är komplext. En orsak är att redaktionsledningen numera är vänsterinriktad, med darr åt den moderna låt-gå-liberalism som vill frälsa världen. Med andra ord ett naivt frihetstänk. En annan anledningen är att snömos, nöjen och liknande strunt rörande kändisar lockar läsare. För att få finanserna gå ihop – och hålla reklamköparna glada – måste DN alltså prostituera sig. Den övergripande anledningen är ändå den tsunami av vänsterliberalt tänkt som drabbat västvärlden. Nästan 9 av 10 journalister går i samma takt och vill spegla samhället genom sina egna åsiktsprismor. Klart är att fake news blir följden…

Gränsen mellan fakta och åsikter är närmast upplöst i mediernas samhälle. Där studeras inte verkligheten med kritisk blick och presenteras inte i det skick den har. Nej, mediernas legosoldater bygger egna drömmar om framtidens samhälle. Och detta sker normalt på socialismens grund. Jämlikhetens drömland är ju såå vackert!

Därför finns naturligtvis inte heller plats att resonera om hur liknande samhällsdrömmar förfelats tidigare under historien. Såväl den franska, ryska som hitlers revolutioner proppade farliga ideal i människors hjärnor. Ideologier som bygger på drömmar i stället för hårda fakta och tydligs krav skördar idag – liksom förr – många offer.

Torsten Sandström