Röda feta katter jagar inte möss. Wikimedia

Sossarnas och vänsterns politiker i Malmö har inte minsta sjukdomsinsikt! Jag menar att man driver politik för Malmö utan att fundera över att andra ska tvingas betala kalaset. Kommunens egna skattebetalare måste förstås punga ut, men nu tänker jag på staten och de uppsvenska kommuner vilkas medborgare ständigt tvingas finansiera Malmös lyxiga spenderande.

I Sydsvenskan 21/8 säger en hög sossepolitiker, Andreas Schönström, följande om att bygga en tunnelbana mellan Malmö och Köpenhamn (det finns som bekant redan en bro med pendeltåg).

”30 miljarder är en spottstyver”

Hans åsikt är att det är billigt jämfört med de många olika vinster som en metro skulle ge. Detta påstår alltså kommunalrådet Schönström (S) i Malmö.

Det svenska samhället har alltmer byggts för att förmå människor att inte vilja själva kämpa för sin egen försörjning. Visst ska sjuka och handikappade få gott stöd, anser också jag, men den framväxande ideologin bygger på att ”samhället” – ständigt detta anonyma kollektiv – ska frånta människor ansvar i livets alla skeden. Det är i grunden fråga om en typ av omyndigförklaring. Genom löften om gåvor ska folk kunna luta sig tillbaka och slippa anstränga sig. Och med exv ökade krav på semesterdagar ska andra tvingas betala! Att rätta mun efter matsäcken anses som ett förhatligt – konservativt – påstående! Andra människor ska betala även för dem som faktiskt kan jobba och försörja sig men som – av andra skäl än faktisk sjukdom – väljer att låta sig serveras.

Med en sådan ideologi blir förstås 30 miljarder en spottstyver för ett S-märkt kommunalråd i Malmö. Tala om att sätta bocken som trädgårdsmästare! Ett kommunalråd som ska driva på för att få de egna i Malmö att kämpa för kommunens gemensamma existens utfärdar alltså krav på miljardsatsningar som ska finansieras av andra.

Mönstret illustrerar S-partiets eviga ideologiska motor. Den retorik som passade väl – och var värd beundran – under den svenska kapitalismens barndom har idag utsträckts till en fortlöpande tjyv- och rackarpolitik. A propå det senare blir inge förvånad över att kriminella från Spanien får i uppdrag att sälja lotter till S-partiets lotteri (som dolts bakom ett anonymt troll-namn).

Allt i syfte att vinna eller köpa röster vid offentliga val. Samt att trygga den politiska klassens makt och försörjning.

Torsten Sandström