Blog Image

Anti-PK-bloggen

______________________________

Sverige är ett skönt välfärdsland. Friheten är omfattande. Men politiker, myndigheter och media talar alltmer om vad du och jag får tycka och säga (och vad vi inte får tala om). Fram växer en ny religion med ett nytt prästerskap. Nu predikas inte längre Bibelns budskap, utan det goda samhällets politiskt korrekta moralvärderingar. PK-lärans bas är de mänskliga rättigheterna. Från dessa rättssregler flödar nu knippen med moraliska värderingar, i form av PK-normer, som rör minoriteters rättigheter, feminism, klimatförstöring, invandring, auktoritetskritik mm. Värderingarna står alltså i allmänhet på en rimlig grund.

Men problemet är att PK-eliten - liksom flydda tiders präster - hävdar ett åsiktsmonopol. Den som inte anpassar sig fullständigt hånas. Hon och han påklistras alla möjliga slags nedsättande etiketter. Media pläderar betongfast för den nya PK-läran. Debattinlägg som går emot refuseras. Banne den som säger nå´t annat! Samtalet vid kaffebordet på jobbet tystnar. Du blir osäker...

PK-läran och PK-samhället blir på så vis ett allvarligt hot mot vår åsiktsfrihet. Anti-PK-bloggen vill problematisera och kritisera den nya PK-religionen och dess predikanter. Min blogg står nämligen på det fria ordets sida! Templet från antikens Aten får symbolisera det fria samtalet. 

Stöd denna blogg!

MYCKET TACKSAM FÖR GÅVOR!

OBS! Nytt nummer för SWISH!

            +46733911882

 

 

Journalister skriver ned räntan

Uncategorised Posted on fre, juli 12, 2024 15:18:22

Medierna är fulla av reportage om ränteläget. Ord som nästan är lika skrämmande som klimatkrisens berättas. Ändå är räntor på 4% tämligen beskedliga jämfört med dem jag upplevt i min ungdom (på 14%). Många inom eliten och övre mellan klass har lånta kraftigt i hopp om boende och vinster på detta. Klart att många klagar. Men att medierna tar deras parti är ett tecken på pressens förfall. Där har sakliga rapportering blivit en bristvara och egna åsikter/intressen hamnat i centrum.

Nästan var dag skriver nyhetsmedierna om hur tungt det är för låntagarna och inte minst att räntan måste sänkas. Alltså personliga drömmar om den egna gruppens intressen.

Ändå häpnar jag över att Dagens industri – som ju sägs syssla med ekonomi – faller in i klagokören. Men även Di:s journalister har förstås bostadslån. Den 10/7 sluter sig SVD:s ekonomiredaktion till den klagande. A propå Riksbankens styrränta skriver tidningen:

Fastighetsveteranens kritik: Människor knäcks

Citatet kommer från en intervju med en direktör för ett svenskt fastighetsbolag. Även han talar förstås i egen sak – bolagen har lånat vilt under den nollränteperiod som nu upphört och blivit kostnadskrävande. Stora krokodiltårar med andra ord. Och så fria direktörens till publiken: Människor knäcks.

Detta händer i dagens mediesamhälle. En epok då en saklig diskussion ersatts av politisk propaganda. Journalisterna har fått fritt fram för navelskådning…

Torsten Sandström



Varför nominerar Sverige ständigt kvinnor till EU-kommissionen?

Uncategorised Posted on fre, juli 12, 2024 14:54:41

Om jag förstått rätt så har Sverige under årens lopp nominerat ett enda kön till posten som svensk kommissionär i EU:

Anita Gradin (S), Margot Wallström (S), Cecilia Malmström (L) , Ylva Johansson (S) och nu Jessica Rosvall (M).

Alltså inte en enda man. Då svensk grundlag vilar på normen att offentliga beslut om tjänster ska vila på förtjänst och skicklighet framstår det som märkligt att inte en enda man befunnits vara kompetent att föreslås till ett välbetalt EU-jobb. Varför är det så?

Ett skäl är att det rört sig om den vanliga svenska fäblessen för könskvotering, som i realiteten innebär att grundlagens regler om saklighet äventyras. Ett annat skäl är att jobben enbart avser B-laget i Bryssel, förvisso välavlönat, och att man (män alltså) skickar dit villiga inom andrasorteringen (till och med en före detta kommunist och S-karriärist , Ylva Johansson). Ett tredje och enkelt förståeligt skäl är att S-partiet önskat bli av med Ylva Johnsson i en kommande S-regering. Ett fjärde skäl är att mansväldet i sydeuropa inte kan förmås att nominera kvinnor, varför politiskt korrekta Sverige enkelt kan övertalas att ställa upp så att Kommissionen inte ser alltför ruggig ut. Särskilt som den svenska synen är att det rör sig om ett B-lag.

Mycket talar för att dessa skäl samverkar till Sveriges märkliga agerande, som närmast måste ses som en diskriminering av män. Bättre manlig kandidat än åtminstone Ylva Johansson måste ju kunna raggas upp.

Vi ser alltså ett Sverige som ständigt traskar på i samma gamla hjulspår, utan tankar på förtjänst och skicklighet. Alltså statsfeminismens Sverige.

Torsten Sandström



Created with Visual Composer