A propå den politiska klassens framfart…Wikimedia.

Inernationalen är sanningen på spåren. Arbetarnas gamla kampsång har giltighet idag, trots nästan 100 är av sossevälde i Sverige. Eller snarare på grund av partiet maktställning. Så här beskrivs löntagarens position i visan:

Vad han skapat under nöd och vaka
utav tjuvarna rånat är,
när folket kräver det tillbaka,
sin egen rätt det blott begär!

Jag skriver detta med anledning av det energiuppror som jag hoppas ska bryta ut i Sverige mot sossevänstern. Elpriserna rusar som bekant på grund av deras regeringsbeslut att stänga två kärnreaktorer. På el utgår energiskatt och moms på sammanlagt omkring 55 % per kWh, enligt Ekonomifakta.se. I norra Sverige något mindre. Även vissa storföretag subventioneras ytterligare. Tacka för att USA-jättar och tillverkare av batterier och stål flockas till Norrland! Medan folk tvingas betala skjortan i söder.

Även priset på fossila drivmedel skjuter i höjden. Enligt Ekonomifakta i januari 2022 är statens skatter på disel 50% av priset vid pumpen. På bensin hela 60%. Det rör sig om hela tre olika skatter: koldioxidskatt, energiskatt och moms. Sossarna vet att beskatta medborgarna in på benen.

Så deras stat är den stora vinnaren på att du och jag plundrade kör bil eller använder värmepumpar som drivs med el. Den skatteåterbäring som S-regeringen nu planerar är med andra ord rena rama valfläsket inför hösten. Ett fusk som du och jag redan betalat dyrt för…

Därför måste vi ta kampsången på allvar och rösta bort de som ”rånar” oss genom beslut i Riksdagen. Vi måste använda vår egen rätt att bestämma landets politik!

Torsten Sandström

Please follow and like us: