Idag gör jag något som inte händer så ofta. Jag vidarebefordrar en strålane text från Dagens industri. Dessutom är den skriven av en EU-parlamentariker, som grupp som aldrig hittills har hyllats på min blogg. Den fina artikelns författare är Beatrice Timgren (SD). Till bilden hör att hon är välutbildad civilingenjör (KTH) med erfarenhet från bilindustrin.

Hon lyfter enligt min mening Europas främsta problem, nämligen att EU tycks dömt att gå under på grund av åratal av fördärvlig politik: federalism, byråkrati, planeringsekonomi, gröna drömmar, politisk lekstuga i parlamentet, korruption, slöseri mm. Allt har medfört att vår världsdel allvarligt halkat efter i den ekonomiska utvecklingen. Nu tycks mera samma politik bli bortkastad medicin. EG, som förr var en bas för handelssamverkan är EU nu närmast en cirkus, där medlemsnationer bråkar, byråkratern härskar och pengar förslösas.

Timgren utvecklar denna problematik föredömligt. Dessutom pekar hon – genom den något kryptiska rubriken om vänsterprassel – på att moderater och KD-are har val fel sida i EU:s politiska arbete. Man har anslutit sig till en diffus mittenlinje för EU:s fortsatta färd utför. Med öppna ögon verkar man alltså för en PK-färd mot fortsatt elände.

Läs gärna Timgrens väl valda ord! Om EU:s parlament bestod av liknande politiker anser jag att Europas framtid sett ljusare ut.

https://www.di.se/debatt/m-och-kd-maste-sluta-vansterprassla

Torsten Sandström

Please follow and like us: