Vänsterns och liberalernas politiker har totalt övergett gamla tiders krav ordning, skötsamhet och ansvar. Förr sa människor till stökiga flummare att de skulle skärpa sig. Bättring, annars så….! Dagens politiker på vänsterkanten visar däremot övertydligt att något ansvar inte ska utkrävas. Medierna vidarebefordrar budskapet liksom präster i kyrkan.

Nu bara ett kort axplock från dagens medier. Där krävs att Israel måste sluta fred med Hisbollah. Men såväl denna terrororganisation och släktingen Hamas är ju anfallare mot Israel och dem som startat krigshandlingarna. Om detta skrias inte. Utkräv ansvar av dem först!

På SR morgon vill idag en V-riksdagsman att Sverige skall inleda räddningsaktioner mot svenskar i Libanon (dvs normalt återvändare efter asyl i Sverige). UD har i 11 månader avrått från resor dit. Ändå vill radikaler fjäska för folk som åkt dit på semester och hjälpa dem hem. Utkräv ansvar av dem i stället!

Att V-partiet jagar röster hos palestinier i Sverige är tyvärr sant. Än värre är att V bland sina ledare godtar uppenbara antisemiter. V-partiet gör då som Mona Sahlin. Man ber dem ta time out. I stället för tidsbegränsad avstängning från V ska de uteslutas! Utkräv alltså ansvar!

Sossepolitiker har i regeringsställning i åratal byggt HBV- och SIS-hem med svängdörrar. Unga skurkar kan hur enkelt som helst fly och planera detta via sin mobil. De ses ju som offer och inte brottslingar. Innan de flyr får de en klapp i ryggen. Men för fanken lås in dem, så att ansvar kan utkrävas!

Många svenska skolor – som länge tyngts av storskalig invandring – går på knäna. Elever som vill plugga störs av kamrater som i sina hem inte lärt sig ordning och respekt för skolan och kvinnliga lärare. Men rektorer och lärare tillåts inte använda hårda ord mot busarna. Den som gör det handgripligen riskerar till och mer tyngre straff än busen själv. Skolan kommer aldrig att hamna på benen om lärarna inte tillåts peka med hela handen. Stäng av busarna – utkräv ansvar och skapa lugn!

Okej, jag är en gammal man. Men jag kan inte passivt åse en samhällsförändring som är felaktig och i högsta grad skadlig. Den är ett hot mot landet framtid som välfärds- och kunskapsnation. Att politiker och medier sprider kravlöshetens evangelium är något oerhört!

Torsten Sandström

Please follow and like us: