Ericsonbolagets VD Börje Ekholm säger till Financial times ”att Europa är på väg att bli ett museum, med god mat och vin, fin arkitektur och vackra landskap men där ingen industri är kvar.” Enligt Ekholm är det ständiga EU-regleringar fel. Dvs att EU satsar på byråkrati och inte på att stödja ett frihetligt företagande som Europas näringsliv önskar. Rubriken i en stor affärstidning talar sitt tydliga språk:

Ericsson chief says overregulation ‘driving Europe to irrelevance’

Continent ‘at risk of falling behind’ on digital infrastructure, undermining its competitiveness

Som jag bloggat om tidigare sysslar USA och Kina med att utveckla hög teknik, medan EU begränsar företagens frihet. EU är inte bara på efterkälken. USA:s företag blomstrar. EU:s marknadsandelar bara krymper. EU har kört fast i den heliga hållbarhetens träsk. Detta på grund av unionens politiska fokus på regler och åter regler.

Detta ske samtidigt som ett val till EU:s B-lagsparlament står för dörren. Ett antal politiska B-lagsspelare tävlar om att få välbetalda jobb i ett korrupt sk parlament. I pressen pläderar Mp-parlamentarikern Bah Kuhnke i huvudsak för Frankrikes förslag att reglera textilmarknaden så att lågpriskläder från H&M och Zara får det svårare (och fransk varumärken gynnas). Vi ser alltså hur inflödet av politiska vildhjärnor till EU:s sk parlament innebär en åsiktslösa som skapar problem. Följden blir ständigt vidgad federalism: det är EU som ska reglera och bestämma i stort sett allt (idag omval vi får slänga på majbålet!). Följden blir att svenska företag och det svenska folket skadas av en tsunami av överstatlighet från Bryssel.

Så med krig i Europa – och en konflikt mellan Kina och västvärlden under uppsegling – är vår del av världen illa ute. Medierna fokuserar på de politiska hejdukar som vill till Bryssel fö att rösta fram ännu fler regler. I stället fördela EU-vansinne borde vidgad handel vara målet. Europa behöver inte en lagstiftare om stort och smått. Däremot behövs en handelsorganisation, punkt och slut. Stöd till Ukraina bör Europas stater kunna leverera genom egna överenskommelser inom eller vid sidan om NATO.

EU är på käpprätt fel väg! I valet tänker jag rösta på Medborgerlig samling, som är det enda parti som talar klartext i EU-frågan. Se länken: https://www.med.se/var-politik/eu/

Glad valborg eller sista april (som man säger i Lund)! Däremot är första maj tyvärr den dag som numera symboliserar Europas utveckling till en politisk hydra… Lyssna inte på politiker, utan på kloka affärsmän, innan det är för sent! Annars är ett nytt gäng av maktfullkomliga lagstiftare är på väg att väljas.

Torsten Sandström

Ekbladet symboliserar fasta värden. Rösta på Medborgerlig samling!

Please follow and like us: