Anna Ekström, en av de höga sossar som länge bedrivit en politisk som bidragit till den svenska skolans förfall uttalar sig den 15/10 i DN. Rubriken lyder:

Anna Ekström: Folkbildningen är inget vänsterprojekt

Rubriken kan tolkas olika. Antagligen menar hon att även andra partier bör syssla med folkbildning. Men ordagrant säger hon faktiskt att det inte är ett projekt för sossarna.

Jag köper till fullo den senare mest språkligt korrekta tolkningen. Men sossarna bedriver inte ens folkbildning! Deras skolpolitik drabbar hårdast de unga som kommer från studieovana miljöer, särskilt bara till nyinflyttade i landet. Samtidigt har de förvandlat skolmiljön till tak och bråk, som försvårar meningsfulla studier för i stort sett alla.

Enligt min mening driver partiet idag en politik som skadar svenska folket. Man struntar i bildning och kunskaper. I stället satsar sossarna på diverse politiska projekt som jämlikhet, globalism, klimatkris, kamp mot ”fattigdom” (ett fenomen som idag närmast rör utslagna, alltså personer med sociala problem som bör få hjälp. Dessutom ett fånigt projekt som predikar att enbart socialdemokraterna förmår styra Sverige (tillsammans med sina läskiga stödpartier). Verkligheten tvärtom. S-partiets historiska nedgång är uppenbar. Man vägrar bara släppa greppet.

Tack till DN för att man hjälpt till med att skapa en korrekt politisk bild – för en gångs skull! Bildning för folket är något viktigt, men ännu viktigare är en väl fungerande skola. Anna Ekström har i olika roller inom den politiska klassen bidragit till skolan nedgång. Hon bär alltså ett tung politiskt ansvar för den sjunkande kunskapsnivån i landet.

Torsten Sandström

Please follow and like us: