Åsa Beckman – och hennes gelikar Schulman och Hellqvist – står för DN:s avdelning för navelskådning, dvs betraktandet av de egna mörka hålen i sina magar. Allmän trängsel råder på avdelningen då tidningen alltmer vandrar i riktning mot åsiktsjournalistik. Idag slår hon till igen i ordets dubbla mening:

Jag blev så arg att jag smackade en toalettborste i ansiktet på min syster

Jag struntar fullständig om vad som händer i relationen mellan två systrar. Hur kan någon på DN:s redaktion tycka att budskapet har värde för läsekretsen? Det är enbart ett oblygt försök att odla kändisskap mellan två systrar. Läsarna ges en intim bild av vad som händer med toaborsten. En sådan skitkrönika tvingas DN:s prenumeranter betala (jag har upphört att betala).

Nu en pikant fortsättning på WC-nivån. I en senare version på nätet har rubriken ändrats till något helt opersonligt och inte alls om två systrar. Man anar att syrran med toaborsten i fejset protesterat och att Beckman således tagit sin en jättestor frihet. Pinsamt för henne och den tidning som – märkligt nog – anser sig vara ett föredöme.

I mina ögon är DN vänsterliberalismens mediala näste i Sverige. Det är en tidning som inte längre sprider nakna fakta och nyheter, utan mestadels pläderar i och mellan raderna.

DN:s och andra mediers journalister får skriva under vilka upprop som helst rörande att hat riktas mot dem. Jag tänker på det journalistupprop mot hat och hot som publicerats för några veckor sedan. Men om de låter publicera rent skräp så är de värda förakt! I Och det måste jag kunna skriva utan att anses som en mobbare. Tankar om varför toaborsten hamnade i systerns ansikte är helt enkelt inte värda spridning i en till upplagan (!) stor tidning.

Torsten Sandström

Please follow and like us: