Hur tokig kan nutida europeisk politiker bli? Här ett aktuellt exempel i en rapport i SvD från Ritzaus telegrambyrå i grannlandet Danmark.

Romansen mellan en japansk trana och dess danska motsvarighet oroar Danmark, påstås det. Krav reses därför om att såväl tranan som ungarna ska avrättas. Danmarks ornitologiska förening vill se detta efter upptäckten att en från zoo förrymd japanska trana inte bara hittat kompisar, utan även fått ungar.

Den nutida miljörörelsens hjärntvätt av människor fortskrider således. Så kallat invasiva raser jagas i ett heligt krig. Mitt tal om talibaner som är i farten får ännu ett bevis.

Tänk om motsvarande skrivits om en japan fått barn med en dansk! Vad gäller människor är det tabu att tala om olika raser inom mänskligheten, dvs mellan individer som kan alstra barn med varandra. Jag menar att människor inte ska särbehandlas pga av ras. Men kan mycket väl tala om olika rasbetingade skillnader mellan individer av den mänskliga rasen. Men att förbjuda dem att skaffa barna och skjuta avkomman går alltså för sig inom djurens värld om man tänker som en taliban.

Jag skriver inte detta i syfte att plädera för rasism i människornas värld. Jag gör det som motståndare till dubbemoral och allmänt oförnuft. Miljörörelsen har spårat ur och blivit en sekt. Man saknar idag sans och kan agera som sker i grannlandet i tranornas fall. Visar arter anses som invasiva. Nu menar man uppenbart att vissa arter inom samma ras ska utplånas. Logiskt nog liknar det danska exemplet faktiskt Hitlers förskräckliga tankar. I Danmark vill talibaner åstadkomma ”Den slutgiltiga lösningen” i takfrågan (jfr Die Endlösung det Judenfrage).

Min undran är hur svenska medier – exv SvD – kan låta miljörörelsen få tolkningsföreträde i en rad olika samhällsfrågor? Inte minst avseende storskaliga insatser avseende klimatet. Aktivisterna är ju förblindade och stolliga aktivister som måste behandlas med förakt. Enligt samma korkade tänkesätt måste människor – som historiskt erövrat jorden och numera flyttar in i vårt land – ses som invasiva! Ridå! SvD står med brallorna nere igen! Undergången närmar sig för denna en gång så goda tidning.

Torsten Sandström

Please follow and like us: