Det fåniga ordet ”reduktionsplikt” döljer ett medvetet bedrägeri av Sveriges befolkning. Det är nämligen inget samhällsproblem som reduceras! Meningen är att blanda skogsråvaror i flytande form i bilbränslet. Politiker och medier – inte minst de statskontrollerade SR/SVT – upprepar okritiskt politikernas budskap: det gäller att sänka utsläppet av CO2. I en bisats noteras (alltså i förbigående) att sänkningen gäller CO2 från fossila råvaror.

Tanken är med andra ord att de är bättre att släppa ut CO2 från skogsavfall än från olja, kol eller torv. Det må så vara, men CO2 släpps lika fullt ut och den skrämmande uppvärmning – som reformen siktar till att motverka – späs alltså på. Detta har jag inte hört en enda journalist eller politiker påpeka. Kanske hajar de inte miljörörelsens skamgrepp? Så kan det vara, ty inte heller EU:s B-lagspolitiker har förstått detta (åtminstone inte sagt det offentligt). Men jag tror flertalet politiker och journalister inser bluffen men tänker: går det går det.

Men att TIDÖ-partierna nu lanserar en höjning av inblandningen av skogsråvaror i bilbränslet som en klimatreform är rent nonsens. Klimatskräcken grundas ju på CO2, inte på hur olika råvaror ska vägas mot varandra. Det vi ser är alltså fake news i klimatskräckens ledband. Tala åtminstone tydligt om för ett grundlurats svenskt folk vad bisatsen ”CO2 från fossila råvaror” betyder!

Jag menar att svensk politik knappast kan hamna på en lägre nivå. Med tanken på den redan gällande låga basnivån på det politiska samtalet närmar sig denna politiska lösning debattens botten. Genom sänkt energiskatt ska bilägare kompenseras för det dyrare pris man betalar vid bränslepumpen. Tala om politisk trixande av värsta slag! En blandning av skatte- och klimathelvete.

Torsten Sandström

Please follow and like us: