Som kund i Handelsbanken rörande min blogg med blygsamma inkomster per år – bara en handfull tusenlappar 2022 – höjer jag på ögonbrynen över att SHB nu startar en ekonomisajt. I år har i avgifter som SHB tagit ut belöpt på min sajt överstigit det jag tjänat i swish på bloggen! Därför har jag lagt om betalningen för att slippa bankens långa fingrar.

Enligt min åsikt ska banken vårda sina kunder och inte leka bläckfisk eller tevehus. Sådan service innebär förmånliga priser på tjänster och inte jippon med cirkusartister. Dessutom har exv Dagens Industri och Avanza redan service av det slag SHB planerar, men på en avsevärt högre nivå än vad SHB berättar om. SHB anställer nu några kvinnliga mediekändisar med begränsad ekonomisk kompetens och hoppas att det ska locka tittare. Varför ska den som vet något litet om pengar lyssna på Anna Hedenmo och Catrine Kielos Marcal? Dessa två personer med vänsterkorrekta åsikter är rekryterade för att lägga ut texten i PK-riktning. Båda två kommer från dagsmedier som delvis är i kris, varför SHB antagligen inte behöver betala särskilt bra.

Jag vill bara påminna om att Kielos Marcal i DN häromdagen skrivit att EU:s beslut om plastkorkar (som inte lämnar förpackningen vid öppningen) kan vara en större innovation än AI. Det räcker enligt min åsikt för att platsa på en barnteve-redaktion.

Jag vrider mig som en mask. Som kund hos Avanza är jag nöjd med den professionalitet som Avanza erbjuder. Här finns bredd, erfarenhet och djup. På SHB:s nya sajt blir de Bolibompa. Jag tycker synd om de få som ska söka efter hjälp via eländet.

Mitt förtroende för SHB ökar med andra ord inte. Banker med begränsad konkurrens behöver inte tänka på kundvård. Den som orkar får inrikta sig på att byta bank – ifall bättre sådan finns.

Torsten Sandström

Please follow and like us: